7 x leuke uitstappen om de eerste weken van de zomervakantie te overleven

Riebedebie introduceert deze week dé bucketlist vol toffe uitstappen die je niet mag missen deze zomer. De allerleukste uitjes die je eenvoudig en graag zal doen met je gezin. Zijn we weg? 

Alden Biesen

Waar sturen wij je naartoe deze zomer?

1. The Lost Treasure of Alden Biesen

Vanaf 5 juli kan jij in de mysterieuze kelders van Alden Biesen proberen te ontsnappen in onze pop-up escape room met de verloren schat. 'The Lost Treasure of Alden Biesen' is een Pop-up Escape Room ontwikkeld door Trèscape waar 3 tot 6 spelers de kelders van het kasteel betreden en de uitdaging aangaan. Kunnen zij binnen het uur weer buiten raken?

Praktische info:
Datum: The Lost Treasure of Alden Biesen: 05/07 - 28/08
Duur: +- 1 uur
Prijs: € 75 voor 3 personen (+ € 25 per extra persoon)

2. Een bezoekje aan de ZOOmerbar in Zoo Antwerpen

De ZOOmerbar van ZOO Antwerpen geeft de officiële kick-off van een lange, zwoele zomer! Vanaf 1 juli kunnen bezoekers zeven avonden per week genieten van koele cocktails, lekkere zomerse hapjes en opzwepende livemuziek op de Kiosk. Kom gratis 62 avonden lang genieten op 't Schoonste terras van 't Stad. De toegang tot de bar is gratis, ook als je de ZOO niet bezoekt. Waar wacht je nog op? Meer info vind je in het persbericht in de bijlage en zomerse beelden via de perslink www.zooantwerpen.be/pers. Bekijk de volledige zomerprogrammatie op www.zoomerbar.be

3. Speel erop los in Het Leen in Eeklo

Zin om de zomerse natuur te leren kennen? Schrijf je in voor deze activiteiten en neem gratis deel:

  • Energiek op stap: een wandeling met als thema 'energie en klimaat' op zondag 26 juni om 9.30 uur.
  • Zomer in het arboretum: een geleid bezoek aan de plantencollectie op zondag 24 juli om 9.30 uur.
  • Fladderende kleuren: een themawandeling over vlinders op zondag 31 juli om 9.30 uur.
  • Nachtgeruchten: een ervaringsactiviteit over het bos in de nacht op zaterdag 27 augustus om 20.00 uur.

4. Op schok naar Erfgoedsite in Ename

Hoe ruikt een spannende zomer? Gezinnen met kinderen komen het te weten als ze mee op schattenjacht gaan in Ename. Er zijn maar liefst 2 schatkisten verborgen met leuke verrassingen die je ontdekt als je je speurneus gebruikt: 

Tip! Wist je dat er in Oudenaarde nog drie andere zoektochten zijn? In Huis Beaucarne in Ename en in Oudenaarde in het MOU en de bibliotheek. 

Erfgoedsite
Foto: provincie oost-vlaanderen

5. SEA CHANGE in Bezoekerscentrum Duinpanne

Deze superleuke expo in bezoekerscentrum Duinpanne benadert 6 thema’s, telkens in een aparte ruimte rond biodiversiteit, zeebodem, zeespiegel...enzovoort. Echt de moeite om eens langs te gaan hier als je aan zee bent! 

6. Pannenkoeken in 't groen in Plantentuin Meise

Wist je dat er in de Plantentuin veel kruiden staan waarmee je lekkere groene pannenkoeken kan bakken? Ze groeien overal in het wild en je kan ze plukken met handschoenen of de blote hand. In de Balatkas -de kleine sierlijke serre achterin het domein- bakken we samen de lekkerste groene pannenkoeken en houden we een smulfeestje. 

7. Zonnekijkdag in Kattevennen Cosmodrome

Ben je een echte zonliefhebber, kom dan zeker naar de Zonnekijkdag op 3 juli 2022. 
Niet alleen kan je exclusief de 360° show 'Sunstruck' bekijken in de 360° filmzaal, het is ook de uitgelezen kans om iets meer over onze dichtstbijzijnde ster te leren.
Op het waarnemingsterras kan je de Zon waarnemen door de telescoop. Ook de astrorangers staan klaar om al jouw vragen over de Zon te beantwoorden.

Kattevennen
Foto: Nationaal Park Hoge Kempen