Bijna Krokusvakantie! 5 kindvriendelijke tips in Oostende

De volgende schoolvakantie staat alweer voor de deur! Tijd om af en toe wat Krokusvakantietips op jou los te laten...kwestie van je niet te vervelen met de kids. Oostende mag de spits afbijten!

1. Breng een bezoekje aan Mercator
Mercatordok, 8400 Oostende (tussen station en stadhuis)

De Mercator ligt sinds 2017 als vaste waarde aan wal in Oostende. Het schip maakte in totaal 54 reizen en die kan je samen met je kids herbeleven! Altijd al eens aan het roer willen staan zoals een echte kapitein? Of benieuwd naar de spannende verhalen van op zee? Het kan allemaal op dit unieke museumschip!

2. Domein Raversyde is altijd een goed idee
Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende

Open vanaf 15 maart 2020 - 11 november 2020
Raversyde biedt heel wat troeven voor een onvergetelijke dag aan zee. Van de natuur bewonderen in de Oostendse duinen tot teruggaan in de tijd van WOI/WOII en de middeleeuwen. Bij Domein Raversyde worden jong en oud getrakteerd op een leerrijke en ontspannende belevenis! In de Krokusvakantie kan je al terecht in het Natuurpark, altijd een leuk idee!

3. Met de Crystal Ship Kids Guide ontdek je Oostende op een leuke manier
Verschillende locaties in Oostende

Oostende wordt kleurrijk in de verf gezet met de indrukwekkende kunstwerken van The Crystal Ship. Kids kunnen ook op culturele ontdekkingstocht door de stad met de gratis op te halen 'The Crystal Ship Kids Guide' bij Toerisme Oostende. Heel wat leuke weetjes, raadsels en doe-opdrachten bij alle kunstwerken maken deze artistieke ervaring extra plezierig!

4. Een leuke gezinsworkshop rond Onvoltooide symfonie: MixMax in Mu.ZEE
Mu.ZEE - 26 februari 2020

Zou je een mix kunnen maken van twee kunstwerken? Hoe zou dat klinken, voelen of er uit zien? In deze gezinsworkshop proef je samen met je mama of papa van kunst. Via leuke opdrachten tussen de kunstwerken sprokkelen we genoeg inspiratie om er iets mee te maken in het atelier. Ga naar huis met een gemixt familiewerkje! Alle info vind je hier

5. Bezoek de Waanzinnige Boomhut Expo
Fort Napoleon
15 februari t.e.m. 19 april 2020

Een waanzinnige boomhut zoals die van Andy en Terry zag je nog nooit. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je honger hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben.
Tijdens deze expo in Fort Napoleon ontdekken kinderen de verschillende verdiepingen van de boomhut bedacht door Andy Griffiths, één van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. De boomhut heeft een interactief doe-parcours vol inspirerende opdrachten in petto! Binnenkort zal in centrum Oostende hierover ook een wandeling beschikbaar zijn. Hou zeker en vast visitoostende.be in de gaten!

Waar ga jij naartoe in de Krokusvakantie?