5 wondermooie winterwandelingen die je niet mag missen

Winterwandeling

#1 WINTERWANDELING : Sprookjes op Zondag
 

Iedere zondag in december neemt een verteller je mee op een wonderlijke tocht doorheen het sprookjeshuis in het Rivierenhof. Elke kamer zit vol verrassingen en dompelt je onder in een andere sfeer. Je luistert naar verhalen en sprookjes tot je oren er warm van worden. Iedereen vanaf zes jaar is welkom. Verzamelen om 13.45 uur aan het Sprookjeshuis. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Reservatie (bij voorkeur enkele weken vooraf) is verplicht. Meer info via www.provincieantwerpen.be
 

#2 WINTERWANDELING : Putteke Winter


Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!
Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.
Vind hier het overzicht van alle sprookjesachtige winterwandelingen
Copyright foto: De Schorre – Fenn Photography

Winterwandeling

#3 WINTERWANDELING : in 't Zwin

Wie dacht dat vogels alleen tijdens de lente te spotten vallen in het Zwin, zit er helemaal naast. Ook tijdens de wintermaanden kan je heel wat van onze gevederde vrienden ontdekken. Denk maar aan de ganzen, eenden, wulpen en tal van andere vogelsoorten die er dan vertoeven. De Zwinwandelroute neemt je mee doorheen de zwinregio. Ga zeker ook binnen bij het Zwin Natuur Park omde gevederde vrienden nog beter te leren kennen.


#4 WINTERWANDELING : in 't Zoniënwoud


Een topper van formaat, want met zijn 4.421 hectare is het zonder twijfel het bos der Vlaamse bossen. Meer dan 200km wandelpaden leiden je doorheen dit golvende Robin Hood-bos waar reeën nog vrolijk dartelen. Een waar sprookjesbos! Je waant je in een andere wereld ver weg van de moderne beschaving en het is er heerlijk vertoeven, zeker in de winter!

Meer info vind je bij het Bezoekerscentrum Tervuren


#5 WINTERWANDELING : De Wijers in Limburg

De Wijers, in het centrum van Limburg, is nog redelijk onbekend. Doordat het op het kruispunt ligt van alle typisch Limburgse landschappen, biedt het je de hele, groene provincie in een notendop. Het loont dus zeker de moeite. Variatie te over: van een panorama op de Kempense heuvels tot kuieren langs de oever van een vijver. De Wandeldoos De Wijers bevat 7 bewegwijzerde wandelingen door de meest waterrijke regio van Limburg. Te koop voor € 15 via www.toerismelimburg.be of www. dewijers.be. De routes zijn ook gratis online te bekijken op www.wandeleninlimburg.be. Een aanrader van jewelste is deze leuk website!