Daguitstap naar zee in de winter: 7 redenen waarom dat een goed idee is

Winters dagje uit aan de kust? Hell yes!

Een daguitstap naar zee in de winter? Misschien niet de meest voor de hand liggende uitstap, maar wel serieus de moeite. Wij geven je 6 goede argumenten om de rest van je gezin te overtuigen.

1. Je kan op daguitstap zonder uren in de file te staan

Een goede en gratis navigatie-app waarmee verdwalen en vast komen te zitten in files verleden tijd is Waze. Na het invoeren van adressen kun je kiezen voor de snelste of kortste route. Tijdens het rijden, maakt Waze gebruik van je gps en mobiele dataverbinding om je op de hoogte te stellen van files en flitsers en je desgewenst te voorzien van een alternatieve route. Ideaal voor een dagje riebedebie zonder stress!

2. Je kan een winterse tentoonstelling aan zee bezoeken

Wat dacht je van een tentoonstelling in het Spilliaert Huis in Oostende? In dit statige pand aan de Venetiaanse Gaanderijen op de zeedijk lopen vaak tijdelijke exposities. Een must-visit voor kunstliefhebbers!

3. Of je kan eens een winterse wandeling aan zee maken

Met de wandelrouteplanner bepaal je zelf je route en stel je meteen de mooiste wandelingen op maat samen. Kies een regio en rijg enkele knooppunten aaneen. Je ontdekt meteen hoe lang de route is en wat er allemaal te beleven valt.
 

www.dekust.be

4. Ontdek het Zwin in haar winterse glorie


Ook in de winter is de Zwinstreek een populaire bestemming. Voor dagjesmensen, maar ook voor trekvogels uit het hoge Noorden, die komen genieten van onze milde winter.

Goed nieuws voor wandelaars: in de oude binnenduinen van Knokke zijn er nieuwe, comfortabele wandelpaden aangelegd. Zo kun je ook met kinderwagen of rolstoel door de duinen wandelen.

Bijzonder aan het Zwin zijn de vele duizenden ganzen en eenden die er overwinteren. Overdag zoeken ze eten in de polders, en ’s avonds strijken ze weer neer op de veilige plassen en hoor je ze nog een tijdje kwaken. Maar ook vogels op doortrek naar het zuiden (of, in het voorjaar, terug naar het noorden) komen in het Zwin enkele dagen bijtanken. Neem zeker een verrekijker mee, vanaf de hoge dijk heb je vrij uitzicht.
 

5.  Of wat dacht je van een dagje zwemmen in Plopsaqua De Panne?

Naast zijn eigen themazone in Plopsaland De Panne heeft Wickie er sinds 2015 een eigen zwemparadijs bij! Geen subtropisch zwembad, maar een uniek themapark waar speciale licht- en geluidseffecten de hele familie gegarandeerd omverblazen. De vier zwembaden en zes glijbanen zijn overdonderend magisch en dus ook in de winter zeker een bezoekje waard. En dat kan eender wanneer, want Plopsaqua De Panne is 365 dagen per jaar open.

6. Een dagje naar zee in de winter is gewoon supergezond


Onze Kust is de ideale winterbestemming om te genieten van extra vitamientjes! Gezonde zeelucht, het wijdse strandzicht, heerlijk wandelen op het strand of slenteren langs de dijk, nergens anders kom je meer tot rust en krijg je meer zuurstof dan aan zee in de winter.

Waar wacht je nog op?