De allerleukste buitenspeeltuinen? Die vind je hier

De allerleukste buitenspeeltuinen in de provincie Antwerpen

Op zoek naar een plek waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen terwijl jij ze vanop een terras in de gaten houdt? Trek dan eens naar de recent vernieuwde speeltuin van Provinciaal Domein Het Netepark in Herentals. Hier kunnen oudere kinderen zich uitleven op het ruimtenet en de drakenglijbaan, terwijl de kleintjes in de weer zijn met de zand- en waterspeeltoestellen. Deze speeltuin is bijna het hele jaar door gratis toegankelijk, enkel in de zomervakantie betaal je inkom voor zowel de zwembaden, de speeltuin en het sport- en spelaanbod.

Wil je iets meer back to basics? Check dan zeker Natuurspeelplaats Hobbeldonk op domein De Averegten in Heist-op-den-Berg eens. Hier vind je geen gewone speeltuigen, wel véél zand, water, wilgenhutten en boomstammen. Creativiteit, fantasie spelletjes en vuile kinderen gegarandeerd! Vergeet dus geen propere kleren en een handdoek mee te nemen. Ook de gewone speeltuin aan horecazaak Boshuis is de moeite: vanop het terras aan de voorkant heb je een perfect uitzicht op het kleutergedeelte. Iets oudere kinderen vinden dan weer hun gading aan de rand van het bos: daar vind je avontuurlijke speeltoestellen, volledig gemaakt van hout..

De allerleukste buitenspeeltuinen in de provincie Limburg

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk: menig mama of papa ging er vroeger waarschijnlijk al wel eens op schoolreis. Maar wist je dat deze Limburgse trekpleister ook een geweldig leuke buitenspeeltuin heeft? Voor de allerkleinsten is er een kinderkleuterdorp, oudere kinderen kunnen zich uitleven op het avonturenparcours. Zelfs aan kinderen met een beperking heeft Bokrijk gedacht: voor hen zijn er aangepaste toestellen voorzien. Toegang tot de speeltuin is gratis en je hoeft niet op voorhand te reserveren (door corona is dat voor een bezoek aan het openluchtmuseum wel verplicht). 

buitenspeeltuin

De allerleukste buitenspeeltuinen in de provincie Vlaams-Brabant

Heb je fans van de Ketnetreeks “Helden” in huis? Verras hen deze zomer dan eens met een bezoekje aan Heldenland in Tienen. Deze hippe speeltuin in de suikerstad is volledig opgebouwd uit gerecupereerd industrieel materiaal. Op de site van Heldenland vind je ook een pop-up zomerbar, die op sommige dagen coronaproof wordt uitgebaat door de Tiense verenigingen.

Ook goed voor een halve of hele dag speelpret is het Provinciaal Domein van Kessel-Lo, vlakbij universiteitsstad Leuven. Hier vind je naast heel wat avontuurlijke speeltuinen ook een minigolf, een verkeerspark, een dierenweide en een rolschaatspiste. Goed te combineren met een paar uur waterpret in het openluchtzwembad. 

De allerleukste buitenspeeltuinen in de provincie Oost-Vlaanderen

Nog een pareltje van een provinciaal domein is Puyenbroeck in Wachtebeke. Jouw kleuters of lagere schoolkinderen kunnen zich hier uitleven in de speeltuin met waterspeelplaats, een rondrit maken met het treintje, bootje varen, minigolfen of de verkeersregels leren in het verkeerspark. 1 ding kunnen we je garanderen: ze gaan zich hier geen minuut vervelen! 

Om ter snelst van de hoge glijbaan roetsjen, de meest indrukwekkende salto op de airtrampoline maken of de beste tijd rijden met één van de mini-auto’s: waarin ben jij een ster? Na een namiddag spelen op Provinciaal Domein De Ster komt jouw speeltalent automatisch bovendrijven.  

De allerleukste buitenspeeltuinen in de provincie West-Vlaanderen

In Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. Maar er is nog meer want in Provinciaal Domein Duinpanne is een gloednieuwe speeltuin! Dik de moeite om hier ook eens langs te gaan met je kroost.

Chloé
Chloé

Freelance copywriter die organisaties & ondernemers helpt met hun teksten, verhalen en communicatie.
Samen met haar man en dochters Colette (6) en Jeanne (4) woont ze in Aarschot.
Chloé wordt blij van yoga, paprikachips, uitgebreid ontbijten, goede fictieboeken en tripjes in eigen land en daarbuiten.