Riebedebie-tips voor Moederdag

Moederdag is alweer in zicht. Dan worden de mama's verwend met een bos bloemen of een doosje chocolade. Er is echter geen beter cadeau dan een mooie daguitstap, want niets doet meer deugd dan samen wat tijd doorbrengen. Hier zijn 5 leuke uitstappen om samen met je mama te doen:

Moederdagtip 1: Ga picknicken in het Arboretum

Combineer je bezoek aan het Arboretum van Kalmthout met een lekkere picknick van de Piknikfabrik. Het Arboretum van Kalmthout staat bekend om zijn unieke en gevarieerde plantenverzameling en geeft elk seizoen wat van zijn natuurpracht prijs. Picknicken in het Arboretum kan het ganse jaar door van 10 tot 17 uur. We leveren de picknick in het Vlinderpaviljoen. Deze bevindt zich aan de rand van de grote weide met prachtige plantsoenen. Het paviljoen heeft één grote zitbank en biedt beschutting tegen regen en wind. Wedden dat je mama dit fantastisch vindt? 

Plantentuin Meise

Moederdagtip 2: Ontdek samen Plantentuin Meise

Plantentuin Meise is een ideale plek om van de buitenlucht te genieten. Je kan er samen met je mama en een mooie wandeling maken. De tuin is zo'n 92 hectare groot en is een groene oase voor maar liefst 18 000 plantensoorten van over de hele wereld. In de tuin bevindt zich Resto De Oranjerie, waar je, nu de terrasjes weer open mogen, samen terecht kan voor een drankje en een hapje. Gezellig!

belgian pier blankenberge

Moederdagtip 3: Reserveer een diner op het terras van PIER BLANKENBERGE

Onze aanrader: Belgium Pier Blankenberge want deze heeft een rijke geschiedenis achter de rug en behoort ondertussen tot het nationale patrimonium. Tot ver over de landsgrenzen geniet dit unieke bouwwerk – een 350 meter lange brug in zee - erkenning en herkenning. Nergens anders is de confrontatie met eb en vloed, de uitgestrektheid van de Noordzee en de kracht van de elementen zo intens als op de Belgium Pier.

Wist je trouwens dat de allereerste gietijzeren pier dateert van 1894? En dat die in 1914 door de Duitsers in brand werd gestoken? In 1933 tenslotte kwam er een nieuwe, betonnen pier die in 2003 een grondige verbouwing onderging. Je geniet hier van een spectaculair zicht in alle richtingen op kust en zee. En ondertussen waait je hoofd leeg.

Tip: ga zeker ook iets eten in de brasserie want die heeft een uitgebreid menu met visgerechten, alsook talloze vegetarische toppers.

Moederdagtip 4: Wandel samen door Zwin Natuurpark

Het Zwin Natuur Park is het paradijs voor vogels aan de kust: Je kan er veel zeevogels en duinkonijnen
vinden, alsook een grote verscheidenheid aan watervogels. Er is ook een broedstation neergezet, speciaal voor de ooievaars. De plek is niet alleen heel interessant voorvogelspotters, maar ook een prachtige locatie om samen een deugddoende wandeling te maken. Het Zwin beschikt daarnaast ook over een restaurant en een souvenirwinkeltje.

Gent bootjes
Copyright: Visit Gent

Moederdagtip 5 : Maak een boottocht in Gent

Maak een boottochtje in Gent. Kies eens voor een gezellige boottocht in het hartje van de Arteveldestad want samen een boottochtje maken in Gent, dat is een ware ontdekking Wat dacht je van Gent Watertoerist, de Bootjes van Gent, Benelux Rederij of Minerva Boten?