Verjaardag in het vizier? Geef eens een beleving cadeau

Verjaardag in het vizier? Aan al die lieve mensen die je kinderen binnenkort weer willen verwennen met een leuk cadeautje, kan je een belevingscadeautje suggereren, veel leuker dan speelgoed dat je huis doet ontploffen, een overzichtje van de leukste belevingscadeaus:

 

1. Familie@NAVIGO in de vakantie: rondleiding én workshop


Ga in de vakantie op vrijdag met het hele gezin naar het Navigo museum! We spreken af voor een toffe workshop voor kinderen. Op hetzelfde moment vindt een thematische rondleiding voor volwassenen plaats. Dit is echt een superleuke activiteit om cadeau te geven aan de jarige in de grote vakantie!

Toptip!
Combineer deze activiteit met de visserijfolkloreavond! Elke vrijdag tijdens de zomervakantie vanaf 18.00 uur optredentjes, visserijambachten, noordzeehapjes en vooral heel veel gezelligheid op het binnenplein van het museum!


2. Doe samen een leuke vakantiezoektocht in De Nachtegaal

 

Haal de speurneus in je naar boven en neem deel aan de Vakantiezoektocht. Je wandelt langs architecturaal mooie plaatsjes en doorheen unieke natuurgebieden in De Panne. Bovendien maak je kans op een prijzenpot met een waarde van € 5000. Als dat geen leuk cadeautje voor de jarige is!

Deelnemen is gratis. 

Tip! Haal je formulier af in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne of bij de dienst Toerisme van de gemeente De Panne. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Natuurfestival op zaterdag 6 oktober. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

3. Een dagje avonturier


Vlakbij het centrum van Oudenaarde vind je de Donkvijvers. Deze prachtige omgeving met 30ha wateroppervlak en vele hectaren recreatiedomein is de thuisbasis voor een superleuk avonturenpark The 7 Summits. Dit avonturenpark bestaat uit 7 activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Iemand die bijvoorbeeld niet echt houdt van activiteiten in de hoogte zoals onze duizelingwekkende Blue Diamond kan met zijn beide voeten op de grond blijven in ons Blote Voetenpad die u een natuurlijke massage geeft. 
Andere activiteiten die je er vindt zijn een avontuurlijk Moerasparcours, een rustgevende kajaktocht of een zoektocht in onze duistere Speleobox. En binnenkort kan wie durft ook de Deathjump wagen. Sta jij al te springen? De jarige zal dit fantastisch vinden! Wil je meer te weten komen over de activiteiten of wil je zien wat je nog allemaal kan doen bij The Outsider vlaamse Ardennen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

4. Een avondje Astroclubavond met Frank Deboosere
 

Het weer is altijd van de partij en heeft een niet onbelangrijke invloed op ons doen en laten. Zomer wil zeggen zon en mooi weer, maar wat is eigenlijk de kans dat we de komende weken met regen en onweer te maken krijgen? En is het weer nu te vergelijken met het weer dat onze grootouders vroeger hadden in deze zelfde periode van het jaar? Kan je op basis van de bewolking het weer voorspellen? En zijn weerspreuken te betrouwen? Over dit en nog veel meer kom je alles te weten tijdens de Astroclubavond op vrijdag 29 juni in MIRA, rechtstreeks van een specialist ter zake! Een beleving om nooit meer te vergeten, wedden we?


5. Een straffe zoektocht voor avontuurlijke kinderen: wat een cadeau!


Dat Sint-Truiden kindvriendelijk is merk je op aan het grote aanbod avontuurlijke activiteiten. Via leuke zoektochten en queestes ontdekken kinderen met hun ouders de prachtige wandelgebieden. Zoek leuke bijenhuisje op de fruitqueeste, doe een kikker na op de speelvogelqueeste, zoek al fietsend of al wandelend de schat van Trudo, beleef Sint-Truiden bij Lights. Oudere kinderen ontrafelen het geheim van de Frankische edelman Trudo en Christine de wonderbare met de iPad als gids. Ideaal cadeau voor kleine avonturiers!