De Spiekpietjes Doe-Expo in het Fort Napoleon

spiekpietjes

Dit jaar vieren de Spiekpietjes hun tiende verjaardag en om dat te vieren, komen ze dit najaar weer naar Oostende met een supertoffe doe-expo.

Van 22 oktober tot en met 11 december ontdek je de leukste familie-expo rond Sinterklaas in Fort Napoleon in Oostende. Deze keer gaat de expo over het boek: Paniek in de speelgoedfabriek. Verwacht je weer aan levensgrote platen, een audio-verhaal en een spannend parcours vol uitdagingen.

De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, wanneer iedereen slaapt, bellen ze naar de Sint om al deze informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de Sint elk jaar netjes aangevuld. Het concept van de Spiekpietjes sluit aan bij de vertrouwde Sinterklaastraditie en verklaart ook hoe de Sint aan zijn kennis komt.

Tickets

Er wordt gewerkt met tijdsloten in Fort Napoleon. Er is een beperkt aantal bezoekers per tijdslot toegelaten. Tijdens weekends en vakantieperiodes zijn de tickets vaak uitverkocht.

Zijn jullie met meer dan 9 personen? Maak dan een reservatie via info@fort-napoleon.be.