Belle Epoque Centrum

Belle Epoque Centrum
In het Belle Epoque Centrum vind je in drie gerestaureerde belle-époquevilla’s uit 1894. Ontdek de interactieve expo over de bruisende belle-époqueperiode (1870-1914)! Openingstijden: dinsdag t.e.m. vrijdag: 14u- 17u Kortingstarief volwassenen met Kustpas: €3,00
Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Blankenberge, buitengewoon belle époque!

Wist je dat er in Blankenberge heel wat erfgoed uit de belle-époqueperiode (1870-1914) te zien is? Vlak in het centrum, in de belle-époquewijk rond de Sint-Rochuskerk vind je het Belle Epoque Centrum. Drie belle-époquevilla's uit 1894 werden gerestaureerd en vormen vandaag het Belle Epoque Centrum, één interactief belevingshuis. Beleef het verhaal van Blankenberge anno 1900 en ontdek wat belle époque in Blankenberge betekende.

Maak kennis met de mooiste tijd die we in de 19e en 20e eeuw kenden: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende. Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme.

Laat je onderdompelen in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle époque. De interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal met affiches, postkaarten, mode, foto's en filmmateriaal. Bewonder bovendien enkele prachtige tegeltableaus.

Bezoek op maat

Ook voor de kids valt er heel wat te beleven, samen met onze belle-époquemascottes Belle en Hendrik! Het Belle Epoque Centrum is bovendien ideaal gelegen, op wandelafstand van het station én op een steenworp van de Noordzee. Gidsbeurten op maat zijn mogelijk. Contacteer ons voor meer info!