De mooiste winterwandelingen van ons land

Niets gaat boven een luchtje scheppen bij vriesweer volgens ons! Van tintelende tenen, rode wangen tot een frisse neus, heerlijk toch? Om daarna te ontdooien voor de open haard met een lekkere warme chocolademelk en een heerlijke pannenkoek, gezelligheid troef! Benieuwd naar de, volgens ons, mooiste winterwandelingen? Een opsomming!

Vuurwandeling in de Olmense Zoo
Niets is leuker in de winter dan een avondwandeling met vuur. In de Olmense Zoo hebben ze dat goed begerpen. Zaterdagavond 26 januari kan je in het park een deelnemen aan een winterwandeling met vurige stopplaatsen. Onderweg kom je eet-en drankstands tegen en er is leuke animatie voor de kinderen. Winterpret verzekerd voor het hele gezin, wedden we?

Wandelen in het Zoniënwoud
Een topper van formaat, want met zijn 4.421 hectare is het zonder twijfel het bos der Vlaamse bossen. Meer dan 200km wandelpaden leiden je doorheen dit golvende Robin Hood-bos waar reeën nog vrolijk dartelen. Een waar sprookjesbos! Je waant je in een andere wereld ver weg van de moderne beschaving en het is er heerlijk vertoeven, zeker in de winter!
Meer info vind je bij het Bezoekerscentrum Tervuren

Combineer een winterwandeling met een winterpicnick in het Arboretum Kalmthout
Ook deze winter serveert de Piknikfabrik in Arboretum Kalmthout een winterpicknick met alles erop en eraan. De Gloriëtte, het witte tuinpaviljoen, vormt de uitvalsbasis voor deze gezellige buitenpicknick. Het prieel is voor deze gelegenheid een sprookjesachtige winterhut met schapenvelletjes en houten krukjes. Rond het middaguur staat je picknick klaar: dampende stoofpotjes, soep, quiches en zoetigheden, aangevuld met warme en koude dranken. Je kunt je pakket vervolledigen met extra’s zoals glühwein en warme chocolademelk. Kinderen krijgen een aangepast menu.

De Gloriëtte ligt niet ver van de Hamamelisroute, waar geurige toverhazelaars tijdens de wintermaanden volop bloeien en een zoet parfum doorheen de tuin verspreiden. De toegang tot Decembertuin en de Hamamelisfeesten is inbegrepen in de prijs. Op zondagen brandt de vuurschaal en zijn er gratis wandelingen met gids. Nodig familie, vrienden en collega’s uit voor een super-knusse namiddag en kom gezellig buiten!

Meer info vind je op www.gezelligbuiten.be of via Arboretrum Kalmthout

Winterse wandeling in de Duinen
Wie duinen zegt, denkt bijna automatisch aan de zee. Maar wist je dat er in België ook duinen zonder zee bestaan? De gids vertelt je meer over deze zogenaamde landduinen en in het bijzonder over de Oudsberg, de hoogste duin van Vlaanderen en parel van Duinengordel.

Winterwandelen door de Zwinduinen
Ook in de winter is de Zwinstreek een populaire bestemming. Voor dagjesmensen, maar ook voor trekvogels uit het hoge Noorden, die komen genieten van onze milde winter. Bijzonder aan het Zwin zijn de vele duizenden ganzen en eenden die er overwinteren. Overdag zoeken ze eten in de polders, en ’s avonds strijken ze weer neer op de veilige plassen en hoor je ze nog een tijdje kwaken. Maar ook vogels op doortrek naar het zuiden (of, in het voorjaar, terug naar het noorden) komen in het Zwin enkele dagen bijtanken. Neem zeker een verrekijker mee, vanaf de hoge dijk heb je vrij uitzicht.
Meer info vind je bij het Zwin Natuurcentrum

Winterwandelingen in Bokrijk
Elke zaterdag en zondag van 12 januari 2019 tot 24 februari 2019 kan je terecht in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor een stevige, winterse wandeling telkens van 14u tot 20u want dan wordt het Openluchtmuseum een heus wandelpark! Elk weekend verwelkomt Bokrijk heel wat wandelaars die er maar al te graag de benen strekken. Ook in de winter! Speciaal voor hen houden we de poorten naar het Openluchtmuseum in januari en februari geopend. Je bent dus van harte welkom voor een stevige winterwandeling in de Kempen en Haspengouw. Zo kan je als bezoeker nog steeds genieten van de fonkelende sfeerverlichting en de belichting van de historische gebouwen. Een aanradertje van jewelste volgens ons!
Meer info vind je bij Bokrijk