Naar zee met Kids en Trips

Een weekendje of korte vakantie aan onze Belgische Kust voor de boeg? Dan hebben wij goed nieuws voor jullie, want Kidsentrips-bloggers nemen jullie graag mee en delen hun favoriete plekjes aan zee:

 

Sea Life

Een klassieker die niet kan ontbreken. Een bezoekje aan Sea Life is altijd scoren bij Kamiel en Lilou. Ze bekijken de onderwaterwereld van vissen, krabben en kreeften altijd met de nodige fascinatie, maar de topper blijven toch de zeehondjes en zeeleeuwen. Wist je trouwens dat je rond Sealife het grootste klimparcours van België kan vinden. Voor mama’s en papa’s met hoogtevrees is er een wandelpad beneden.

Ontdek hier meer info over Sea Life Blankenberge

Fort Napoleon

Dit fort in de duinen blijft één van onze favoriete locaties in Oostende. Niet alleen omdat we er ons trouwfeest vierden, maar ook voor de vele expo’s die ze er organiseren. In voor- en najaar komen de leukste kinderboeken er tot leven, terwijl de zomertentoonstelling altijd een gezonde dosis rock & roll bevatten. Ook het zicht op zee en stad vanop het dakterras en de garnaalkroketten zijn absolute reasons to go.

De Sierk

Sinds onze dochter hier naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje moest, is de Sierk één van onze toplocaties aan de kust. In dit speelparadijs staat het circus centraal. De kinderen kunnen er hun beste acrobaten-toeren oefenen of ouderwets ravotten, terwijl de ouders genieten op het terras. De ideale digital-detox voor je kroost en misschien wel jezelf.

3D World Magic & Fun

Deze expo verhuisde in 2016 naar Oostende en heeft nu haar stekje verovert in Kursaal Oostende. Deze magische expo staat altijd garant voor de nodige hilariteit als de kinderen voor de 3D foto-pancartes poseren. 3D World Magic & Fun staat echter niet stil en zorgt ook jaarlijks voor de nodige innovaties. 3D film, augmented en virtual reality het passeert allemaal de revue. Breng tussen 24 juni en 3 september zeker een bezoekje aan het Kursaal.

De Mercator

Deze iconische driemaster is na meer dan een jaar renovatie terug van weggeweest en ligt terug te blinken op zijn vaste plek in het Mercatordok in Oostende. Een bezoek is een absolute must als je deze zomer in Oostende passeert. De kinderen zullen onder de indruk zijn van de grootsheid van het schip en de vele legendarische verhalen.

Ontdek hier alle info over De Mercator

The Crystal Ship - Steet Art Kids Tour

Onze thuishaven is de voorbije jaren bezig aan een serieuze opmars in de Europese Street Art scene. Al 2 paasvakantie op rij kwamen meer dan 20 (inter)nationale artiesten naar Oostende die zorgde voor indrukwekkend muurtekeningen. Ondertussen kan je er dus al meer dan 40 bewonderen. De werken verspreiden zich niet alleen in het stadscentrum, maar zijn ook te vinden in de groene rand. Sinds kort is er ook een leuke kidstour met vragen en doe-opdrachtjes. Cultuur op een plezante manier!

Op zoek naar nog meer leuke attracties in Oostende? Ontdek ze allemaal en wel hier.

Fijn om weten!
Aan de kust ontdek je gratis de Kustpas boordevol kortingen

Heel wat van de attracties die Kids en Trips aanbevelen vind je op de Kustpas, Met deze GRATIS pas krijg je in 44 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print meteen je kustpas hier af


Bedankt Pieter voor je geweldige tips! Meer leuke uittips voor kinderen vind je op Kidsentrips.be


Kids en trips is een blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. Ze vullen hun dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Ze willen gezinnen met kinderen aantonen dat thuisblijven geen optie is en dat de mogelijkheden eindeloos zijn, soms dicht bij huis en soms heel ver weg.Verwacht inspiratie voor uitjes, praktische tips en reviews van hotels, restaurants en attracties en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.