4 agendatips tijdens het Hemelvaartweekend

ArTiesTenToer in Tervuren

Hemelvaartweekend

Tijdens het hemelvaartweekend kan je vier dagen lang het werk van een 80-tal kunstenaars bewonderen in hun eigen atelier, bij handelszaken of op een openbare locatie. Bij sommige kunstenaars is er op vrijdag een nocturne tot 22 uur. Een volledig overzicht vind je op www.artiestentoertervuren.be of haal je gratis overzichtsplan aan de balie van het vrijetijdscentrum. Expo’s in De Warandepoort: Al vanaf zaterdag 13 mei loopt een overzichtstentoonstelling met werken van alle kunstenaars. 

Al eens een haiku-expo gezien? De Bib organiseerde dit jaar een haikuwedstrijd met als thema vriendschap. De ingezonden gedichten werden geïllustreerd door leerlingen van het Heilig Hartcollege. Kom ze tijdens ArTiesTenToer bekijken in het vrijetijdscentrum. 

Je kan ook enkele kunstenaars in groot-Tervuren bezoeken met de fiets onder begeleiding van een gids. Een combinatie van sport, ontspanning en cultuur. Reken op een flinke 25 kilometer!

Meer info

Ketnet Feestweekend in Plopsaland De Panne

Hemelvaartweekend

Ketnet strijkt neer in Plopsaland De Panne voor het Ketnet Feestweekend! Zing, dans en shake erop los tijdens een spetterend optreden en meet&greet van Samson & Marie boordevol hits van vroeger en nu. En wat dacht je van een coole selfie met Emma, Maria, Yemi en Vince van #LikeMe? Ook de cast van Meisjes komt langs en staan te popelen om jou te ontmoeten!

Als kers op de taart kan je jezelf uitleven op meer dan 50 attracties, waaronder de #LikeMe Coaster en Tik Tak in de kleurrijke Ketnet Zone. Dit feestje mag je niet missen!

Meer info

Expo Verstilde Stad in Nieuwpoort

Hemelvaartweekend

In deze tijdelijke tentoonstelling voelt u de verlammende stilte van een stad en haar inwoners na een ingrijpende gebeurtenis, na een oorlog, na een crisis. De kunstenaars trachten de schoonheid uit deze verstilde emoties te verwerken in woord, muziek en beeld.

Pieter Braecke (1858 - 1938), geboren Nieuwpoortenaar, is de centrale kunstenaar-beeldhouwer in deze tentoonstelling. Hij bleef zich altijd sterk verbonden voelen met zijn thuishaven. U vindt dan ook heel wat kunstwerken en monumenten van zijn hand in onze stad. Volg de Pieter Braecke-wandeling doorheen Nieuwpoort en beluister de podcast via de Erfgoedapp voor het volledige verhaal.

Meer info

#StolenMemory in het MAS

Horloges, sieraden, familiefoto's, intieme kleine spullen: het zijn de (vaak laatste) bezittingen van concentratiekampgevangenen die bij hun arrestatie door de nazi’s werden afgenomen. Arolsen Archives bewaart zo'n 2.500 van die 'effekten' en gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaars. Zij reizen rond met de expo #StolenMemory. Die strijkt nu neer aan het MAS tot 21 mei.

De #Stolen Memory-container vertelt het aangrijpende verhaal van tien gedeporteerde gevangenen, hun afgenomen bezittingen en de onafgebroken zoektocht naar hun families. Een aantal van hun laatste bezittingen wordt nog steeds in de Arolsen Archives bewaard. Na een tour door verschillende Europese landen zoals Duitsland en Polen, heeft de expo nu een stop aan het MAS. De tour is één van de manieren waarop Arolsen Archives blijvend op zoek gaat naar de eigenaars van die waardevolle persoonlijke stukken.  

Meer info